Hovedinnhold

Juleshopping: Julevakre Paris

SÅ INGEN KROK ER MØRK: Kjøpesenteret Galeries Lafayette er allerede pyntet til jul. Foto: REUTERS
SÅ INGEN KROK ER MØRK: Kjøpesenteret Galeries Lafayette er allerede pyntet til jul. Foto: REUTERS
Paris er vakker i dagslys og vakker om sommeren. I desember får du mørket, og ofte regnet, men i tillegg kles deler av Paris opp i en spektakulær julebelysning.

Denne saken handler om:

* Det største julemarkedet og den mest spektakulære julegaten er å finne i Paris sin paradegate, Champs-Élysées. 19. november åpner markedet som varer til 2. januar. Hele 170 små salgsboder er satt opp, hvor man blant annet kan få kjøpt spesialiteter fra forskjellige franske regioner.

* Det er også julemarkeder, som åpner mellom 23. november og 8. desember, på Place d'Italie, Boulogne-Billancourt, Montparnasse, Trocadero, Saint Germain des Prés, Saint Sulpice, La Defense, Place de la Republique.

* Alt-på-ett-sted-juleshopping: Alt er lagt til rette i området rundt Opera og Haussmann, hvor gatene og butikkvinduene er kledd i lys og juledekorasjoner og store kjøpesentre som Galeries Lafayette er svøpt i juledrakt. Det er imidlertid enormt med folk, så kom tidlig og gjør deg ferdig før lunsj!

* Her finner du julestemningen: Å vandre rundt i de trange gatene i Le Marais og rundt Saint-Germain-des-Prés gir en annen stemning enn de store kjøpesentrene.

FØRJULSTIPS I FLERE STORBYER:
Fantastisk utvalg i London
Stemning i Wien
Tivolijul i København
Gløgg og marked i Berlin
Og her er markeder og julegater i 15 andre europeiske storbyer

* Kjøpe med hjem: Man drar ikke til Paris for å spare penger på rimelige julegaver. Sats heller på det elegante, på god vin, champagne, samt vesker, skjerf og smykker, sier Sissel Dahl Nielsen i Frankrikes turistråd.

* Få også med deg: Vinterforestillingen til det ærverdige sirkuset Cirque d'Hiver Bouglione er en opplevelse, kanskje særlig for barn. Ellers anbefales Festival d'Automne med moderne kunst, og Munch-utstillingen «Det moderne øyet» i Pompidou-senteret.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook! 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise