Hovedinnhold

Weekend-tur til Nordpolen

(VG) I april blir det mulig: Charterfly til Nordpolen, fra Oslo via Svalbard. På polpunktet kan du skåle i champagne og plante ditt eget flagg i drivisen!

Denne saken handler om:


Hittil har flyturene til «toppen av jorden» gått fra Canada eller Russland og kostet en liten årslønn. Nå blir det enklere, kjappere og billigere.

Skjønt biillig... 65 000 kroner for pol-ferden (inkludert fly fra Oslo og fire dagers Svaldbard-opphold med muligheter for teltcamping, hule- og scootertur) river også i lommeboka.

Billigst

- Billigere kommer du ikke til polpunktet, sier Thomas Granfeldt jr. i ScanNautic, tilrettelegger for Svalbard-oppholdet og medeier i det moderniserte DC3-flyet med ski som skal fly pol-turistene opp.

Etter et par timer på isflakene, letter flyet og tar deg tilbake til Svalbard, 3-4 flytimer unna.

Svalbard er og blir porten til polhavet. Det var herfra Amundsen la ut med luftskipet Norge. Nå kan du bekvemt følge i Amundsens fotspor:

- Weekendtur til Nordpolen burde bli en slager, mener Martin Gudbrandsgård hos turarrangøren Hvitserk. Bak selskapet, som har spesialisert seg på spektakulære natur- og ekstrem-reiser kloden rundt, står også polfarerne Sjur Mørdre og Lars Ebbesen.

Følg Sjur eller Lars

- Vi du gå på ski de siste milene opp til polpunktet, så er det OK. Fra depotet (87 grader nord) der vi mellomlander, får du følge av Sjur eller Lars til polpunktet, sier Gudbrandsgård.

Om du kombinerer flyreisen med skitur, tar polferden ca. 10 dager.

Hvitserk & co. planlegger i alt åtte flyturer til Nordpolen, den første 4. april. Flyet tar 14-15 passasjerer pluss last, og salget har gått over all forventning.

- Vi har 17 plasser igjen, og regner med å selge ut, sier Granfeldt, som for to år siden arrangerte ubåtturer til vraket av Titanic...

Prisen skremmer ikke eventyr-turistene. Flere og flere finner seg i å betale for spektakulære reiser i storslagen natur, sier Martin Gudbrandsgård, som når dette leses er på vei til Kilimanjaro med en annen gruppe eksotikere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise