Hovedinnhold

Lesernes beste Barcelona-tips

OPPLYST BY: Barcelona, her med Placa Reial, skal få ny gatebelysning som lyser opp gatene og ikke nattehimmelen over. Foto: VG
OPPLYST BY: Barcelona, her med Placa Reial, skal få ny gatebelysning som lyser opp gatene og ikke nattehimmelen over. Foto: VG
Barcelona er det perfekte feriestedet med storby og strandliv i ett! Her er lesernes reisetips fra Spanias nest største by.

Barcelona er et svært populært reisemål blant nordmenn, det viser den store mengden reisetips til VG Nett. Dette er byen som har alt!

- Barcelona har alt til enhver alder og pris klasse. Vil man bo som en prins/prinsesse skal man bo på Arts hotell, men man kan også bo sentralt og billig på hotel Rembrandt. Byen yrer av liv og den herlige blandingen av spansk og katalansk språk deler byen i to. Begge sider har mye gammel historie man bør få med seg, og går man litt utenom La Rambla finner man sjarmerende små gater som tilbyr spennende butikker hvor man kan prute seg til en bra pris. Tapas-resturanter til en billig penge finner man også der, skriver Lisa Lehmann.

- Arkitekturen i byen er flott, Grimaldi og Sagrada Familia må man bare se. Etter en dag på stranden Barceloneta eller etter å ha leid seilbåt, kan man nyte en bedre lunsj på resturanten Carpe Diem hvor man ofte støter på kjendiser fra det store utland. Stedet forvandles til dans og party stemning ut i de senere nattetimer. Nyt alt og du vil elske byen!

Kunst og kulturby

Barcelona er ikke minst en fantastisk kunst- og kulturby med nærmest utallige tilbud.

- Besøk Park Guell, Sagrada Familja og først og fremst Casa Battlo av Gaudi. Kvalitet, fantasi og skikkelig håndverk. Picasso og Miromuseene er også vel verdt å besøke. Ta en dagstur til Figueras, til Salvador Dalis elleville kunst. Besøk restauranter langs sjøen, god mat, billig. Butikken Inglais har godt utvalg av mat og vin, den ligger nær Las Ramlas. Super by, skriver Tove Hjørungnes.

Hilde Alexandra Grønland har bodd sju måneder som student i Barcelona, og har flere tips om byen og områdene rundt.

- Om sommeren bør man ta turen opp på fjellet Tibidabo. På denne toppen har man en fantastisk utsikt over Barcelona og en av de eldste fornøyelsesparkene i Europa ligger her. Selve attraksjonene passer best for barn, men selve stedet har mye sjel og sjarme.

- Fjellhøyden Montjuic må også oppleves. For å komme opp hit tar man taubanen, enten fra havneområdet eller via metrostasjonen Parallel (grønn linje). Her befinner det seg en fantastisk, gammel borg med flott utsikt og et militærmuseum.

- Sitges bør også besøkes dersom man vil få med seg noe mer enn bare selve Barcelona. Sitges er en sjarmerende badeby som ligger en times tid med tog unna. Det er veldig populært å reise hit for spanjoler, spesielt på søndager, så dersom man velger akkurat denne dagen gjelder det å være tidlig ute. Byen er også et populært reisemål for homofile par og er generelt et kult og avslappet sted med mange koselige smågater.

- La Boqueria er et enormt fruktmarked som ligger til inn til høyre midt på Las Ramblas. Her finnes det utrolig mye godt både av frukt, kjøtt, fisk og godterier! Det er relativt billig her og alt ser utrolig lekkert ut. Prøv en av de gode fruktjuicene som selges i mange av bodene. Metrostasjon: Liceu.

- På lørdager pleier det å være et marked med gamle antikviteter rett nedenfor Columbus-statuen nede ved havnen. Her kan man finne mye spennende. Metrostasjon: Drassanes.

- På søndager kan det anbefales å ta turen til Sant Antoni, hvor det ligger et stort og tradisjonsrikt marked. Hver søndag selges det massevis av plakater, bilder, gamle bøker og playstation-spill. Det står alltid mange barn og bytter fotballkort rett ved markedet og det holdes ofte ulike konserter på markedet. Metrostasjon: Sant Antoni (lilla linje).

- Når man først er i Spania, bør man også ta seg tid til å se et ekte Flamenco-show. Dette holdes blant annet ved siden av Jamboree-klubben på Placa Reial. Dette ligger inn til venstre midt på Las Ramblas, ved metrostasjon Liceu.

- En meget populær turistaktivitet er dessuten fonteneshowet ved foten av Montjuic-fjellet. Her danser fontener i mange farger i takt med klassisk musikk, og det er utrolig vakkert. Selve området er dessuten en skjønnhet i seg selv, så dette må oppleves. Om sommeren holdes fonteneshowet fra rundt 20 til 23 hver kveld. Metrostasjon: Plaza España.

Dra på fotballkamp!

- Ellers er det også veldig populært å dra på fotballkamp på Camp Nou, hvor FC Barcelona spiller sine kamper. Om sommeren er det dessuten flott å reise til Parc Guell (Gaudi-parken). Som turist er det dessuten obligatorisk å besøke La Sagrada Familia, den berømte og fantastisk imponerende kirken som er Antonio Gaudis mest berømte verk.

- For øvrig kan det merkes at metroen i Barcelona går frem til midnatt på hverdager, til 02.00 på fredag og at den fra sommeren 2007 også går non-stop hele natt til søndag!

SURREALISTISK: Arkitekten Gaudi er overalt. Her hans Casa Battlo fra 1906. Foto: VG
SURREALISTISK: Arkitekten Gaudi er overalt. Her hans Casa Battlo fra 1906. Foto: VG


- Unngå å spise og drikke på Las Ramblas. Dette er en rask og enkel løsning, men her kryr det samtidig av turister og det finnes så utrolig mye annet spennende å oppleve i Barcelona!, skriver Hilde Alexandra Grønland.

Gode restauranter

- Hvis du tar turen til Barcelona, så må du besøke restauranten Los Caracoles. Den ligger i Barrio Gotico, i en bakgate til Las Ramblas. Enormt bra mat, og fantastisk stemning. Tror det er en av Spanias eldste restauranter. Ikke glem å få med en tur til Camp Nou for å se Barca spille, anbefaler Arne Marius Stølan.

Sjekk linken for resturantinfo!

- Gå til restauranten «Elx» i Maremagnum (kaien som ligger på slutten av den berømte gata Las Ramblas). Her finner du de beste ris og sjømat-rettene, laget på tradisjonelt vis, skriver Line Bøe Nielsen.

Spis god frokost og få en god start på dagen, oppfordrer Ole Bjørn Steinset.

- Ved triumfbuen mot dyreparken er det en statue av en viking. Der ligger det en liten kafe (husker ikke navnet) som serverte kjempegod frokost som gjorde starten på dagen helt topp. En tur i dyreparken er å anbefale og besøk i den gamle kirken som det bygges på enda, er verdt hele turen.

- Restauranten «Eld 4 Gats» - Picassos stamsted! Ligger ved Placa Catalunya i den historiske bydelen Barri Gotic. Det gamle jødekvarteret Call, ved Las Rambla, i strøket rundt Katedralen, er en av Europas best bevarte middelalderbyer, skriver Linn Beate Haarberg.

- Spis lunsj på Els Cuatre gats i gamlebyen. 3 retters lunsj med vin for 15 euro. Nydelig mat og historisk lokale, oppfordrer Jon Aspelund.

- Trendy restaurant i El Raval, Rita Blue, maten er en miks av middelhavet møter Mexico. Gode coctails! Adressen er Placa de St Agusti 3, ifølge Anita Markhus.

- Beste tapas restaurant er Tapas Cellar. for den som elsker tapas. Skal en ut på byen må en avlegge loungeclub'en shoko et besøk. Den er Barcelonas mest populære nattklubb og ligger nede ved stranden der det er flere andre nattklubber å velge mellom, samt casino, tipser Endre Kleven.

Spennende utesteder

Hilde Alexandra Grønland har også flere tips om utesteder og barer.

- Shoko er et classy utested som ligger ved den olympiske havnen. Her kan du spise på dagtid og kveldstid og gå ut på nattestid, og stedet ligger rett ved stranden, med flotte sittegrupper ute. Prisene er som hjemme, men det er absolutt verdt det! Stenger 03.00. Metrostasjon: Cituadella vila Olimpica (den gule linjen).

- Opium Mar ligger rett ved siden av Shoko og kan beskrives som en kul og avslappet nattklubb med de samme fasiliteter som Shoko. Åpent til 06-07.

- Sutton er også en kul nattklubb for de unge og lovende! Ligger i Calle Tuset 13, ikke så langt fra metrostasjonen Diagonal. www.suttonmusicclub.com

- La Terrassa er kun åpent i sommerhalvåret, og er en stilig klubb som befinner seg på et gammelt, avstengt område som minner om en slags borg. Her er det typisk club/lounge-musikk og man befinner seg hele tiden under åpen himmel. Ligger ved Montjuic.

- Når man skal på klubber i Barcelona, eksisterer det en viss dresscode. Menn bør gå med normalt pene sko og langbukser, shorts er ikke tillatt. Kvinner kommer stort sett inn uansett, men det er vanlig å pynte seg litt. Når du betaler deg inn på klubbene, koster det som regel rundt 15 Euro, men dette inkluderer som regel en drink. På dagtid får man gjerne utdelt gratisbilletter på stranden.

Kule barer

- Cactus Bar er en liten og koselig bar i Born-området, hvor det er mulig å sitte ute om sommeren. For å komme seg til Born, kan man ta den gule metroen til Jaume I og gå nedover Calle Argenteria. I enden av denne gaten går man deretter til høyre. I dette området er det utrolig mange koselige barer!

- Chupito Bar er en shottebar som ligger i Calle Aragó, ovenfor metrostasjonen Universitat (den lilla linjen). Her er temperaturen alltid høy og det er som regel mye mennesker. Dersom man ønsker sitteplasser, bør man være der når det åpner klokken 23.00. Det anbefales å bestille de meget interessante drinkene Monica Lewinsky (til jenter) eller Rambo (til gutter) dersom man vil gi vedkommende en morsom og ganske pinlig opplevelse!

- Champagneria er en veldig spesiell bar som bare må oppleves. Her selges det Cava, den spanske versjonen av Champagne, og stedet er veldig rimelig. For hver flaske Cava man kjøper, må man også kjøpe litt tapas, og den er også god. Det er derfor lurt å være litt sulten når man ankommer stedet. Det er ingen sitteplasser her, stedet er nesten alltid stappfullt og alle står og henger rundt baren. Det passer godt å stikke innom her rett etter at man har vært på stranden, både fordi det er nært og fordi det lønner seg å være tidlig ute (stedet stenger tidlig). Ligger i Calle de la Reina Cristina, ved metrostasjonen Barceloneta ( den gule linjen).

Gode overnattingssteder

Prøv et design hotell som også er prisgunstig, tipser Leif Otto Smørdal:

- Det desidert beste hotellet i forhold til pris vil jeg påstå er Hotel Princess Barcelona. Dette er et design hotell, som ser utrolig pent ut både fra utsiden og fra innsiden. Hotellrommene har alt du kan tenke deg, og har en helt genial planløsning.

Hotellet er hele 26 etasjer høyt, noe som resulterer i en helt utrolig utsikt fra de aller fleste rom. Hotel Princess Barcelona kan også skilte med 2 utendørs basseng, inkludert ett som ligger på toppen av hotellet. Til tross for alt dette, vil jeg påstå at det beste ved dette hotellet var servicen. Jeg har bodd på en del hoteller opp igjennom årene, men har aldri vært i nærheten av å oppleve like god service som på Hotel Princess Barcelona. Ett dobbeltrom får du fra omtrent 800 kr pr.natt på Hotels.com, noe som må kategoriseres som et røverkjøp. God tur!, oppfordrer Smørdal.

- Hotell Barcelona Universal er veldig fint. Rommet/badet er lekkert. Hotellet ligger sentralt, og nære havnen hvor man blant annet kan dra på akvarium. Da vi bodde der var det et lite tivoli utenfor som passet bra for små barn, skriver tipseren Gro Hillestad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise