Hovedinnhold

Steike god pizza-seier

VINNER-OPPSKRIFT: Marius Eriksen vant norgesmesterskapet i pizzabaking under gladmatfestivalen i Stavanger. Foto: Hugo bergsaker
VINNER-OPPSKRIFT: Marius Eriksen vant norgesmesterskapet i pizzabaking under gladmatfestivalen i Stavanger. Foto: Hugo bergsaker
STAVANGER (VG Nett) Med en frisk og sommerlig pizza erobret Marius Eriksen fra Oslo dommernes ganer i Pizza-NM.

- Kjempegøy. Jeg hadde trent mye, fått folk til å smake. Jeg tror kombinasjonen av smak var bra, sier Eriksen til VG etter seieren.

Gumlende besøkende på årets Gladmatfestival i Stavanger kunne hente inspirasjon fra finalistene i Pizza-NM, som utartet seg til en ren herrefinale.

Scorte på kreativitet

- Hva er det med menn og pizza?

- Jeg tror bare vi har mer konkurranseinstinkt, sier Eriksen.

Per Christian Bakken fra Bærum scorte på kreativitet med sin fenalår- og jordbærpizza, mens Per Marki fra Oslo sverget til «trykk og vri»-metoden for å få en ujevn bunn med luft som ga ekstra sprø bunn.

Men det var Eriksen som hanket inn tidenes høyest gitte pizza-score fra dommerne.

Her er oppskriften på vinner-pizzaen:

BUNN: 500 gram durumhvete, 1 pk tørrgjær, 1 ss fin havsalt, ½ ss sukker, 3 dl lunkent vann. Deigen skal hvile i plastfilm minimum 15 minutter, del i 3 like store deler, kjevle til 2-3 millimeters tykkelse.

SAUS: 250 gram knuste norske tomater, 1 ts tomatpuré, 1 hvitløkbåt skrellet og skåret i tynne skiver, 1 bunt frisk basilikum (kun bladene), havsalt og nymalt pepper. Fres hvitløk i olje, tilsett halvparten av basilikumen, tomatene og krydder, surre i 20 min, mos til jevn saus, smak til med krydder.

PIZZAFYLL: 1 pk TINE pizzaost med 4 oster, 1 pk vellagret Coppaskinke fra Tind, 12 skiver fersk mozzarellaost, 100 gram Ruccolasalat, 9 stk kongeøsterssopp fra Den blinde ku, 3 stk norske tomater, 1 bunt vårløk, salt og pepper, tørket oregano, balsamicoeddik, ekstra virgin olivenolje, 150 gram revet Gammel dronning fra Den blinde ku.

SLIK GJØR DU: Fordel revet ost på sausen. Ha oppkuttet sopp over sammen med skinke og mozzarella, krydre. Stek nederst i ovnen i 7-10 min på 250 grader. Dryss på Ruccola, tomat, og finhakket vårløk og basilikum. Sprinkle med olivenolje og balsamicoeddik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Mat og drikke

Se neste 5 fra Mat og drikke