Hovedinnhold

Kokkeskolen: Slik lager du bacon-burger

Baconburger med masse ost. Foto: Magnar Kirknes
Baconburger med masse ost. Foto: Magnar Kirknes
Bli din egen burger-konge: Bestem smak og størrelse selv.

Denne saken handler om:

Form fire store tykke hamburgere med hendene og stek disse i grillpanne eller på grill. Stek på sterk varme, til de får en fin stekeskorpe på begge sider.

La de så steke ferdig på svak varme, legg over cheddarosten, dekk med folie eller lokk og vent til osten har smeltet.

Stek baconet sprøtt, gjerne på bakepapir i stekovnen. Da får du enkelt et sprøtt og mindre fett bacon.

Del brødene og varm disse raskt. Server baconburgere med salat og rødløksringer.

Du trenger disse ingrediensene for å lage bacon-burger med ost:

Til fire personer
500 g kjøttdeig
140 g bacon
100 g cheddarost eller
annen ost
2 hvitløksbåter, finhakket
1 ss finhakket timian
Salt og pepper
4 baguetter
Salat ,tomat og rødløk

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes


1. Bruk en kjøttdeig av god kvalitet. Finhakk hvitløk og timian, bland dette god sammen med salt og nykvernet sort pepper i kjøttdeigen.
Kjøttdeigen kan med fordel krydres og oppevares i kjøleskap noen timer før den skal brukes.

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes


2. Enten du velger å steke på grill eller i panne, lover jeg at selvgjort er best når det gjelder burgere. Det beste resultatet får du ved å bruke en grovkvernet kjøttdeig med litt fett i, det vil si en helt vanlig kjøttdeig av god kvalitet.

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes


3. Tilsett det krydderet du liker aller best og server en ekte cheeseburger med engelsk cheddarost og sprøstekt bacon.
Salat og godt brød er viktig for et uforglemmelig hamburgermåltid. Med tynne ringer av rødløk er suksessmåltidet et faktum.

Magnar Kirknes skriver spalten Kokkeskolen hver lørdag i VG Helg.

HØSTGRYTE: Kjøp VGs papirutgave lørdag 3.september og få oppskriften på denne deilige lammefrikassén. Foto: Magnar Kirknes
HØSTGRYTE: Kjøp VGs papirutgave lørdag 3.september og få oppskriften på denne deilige lammefrikassén. Foto: Magnar Kirknes

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Mat og drikke

Se neste 5 fra Mat og drikke