Hovedinnhold

Kokkeskolen: Lur laks

FORKLEDD FOR FEST: Laks i kremet pastasaus - ditt fantastiske, finurlige, fisketriks. Foto: Magnar Kirknes
FORKLEDD FOR FEST: Laks i kremet pastasaus - ditt fantastiske, finurlige, fisketriks. Foto: Magnar Kirknes
Har du barn med fiskevegring er denne retten ditt lureste triks.

VG følger


Fersk pasta med en mild fløtesaus og fristende gylne laksebiter er garantert en vinner for både store og små. Brede bånd av fersk pasta i kremet saus er noe alle liker.

Unngår du å nevne ordet laks, og gjerne moser den litt ned i sausen, tipper jeg at du snart kan slå deg på brystet - og utrope ditt mest sjømatkritiske barn til en pasjonert fiskespiser.

For voksne fiskeelskere er denne retten ren nytelse.

Laksepasta med sukkererter
Til fire personer:

500 g tagliatelle
500 g laksefilet
2 hvitløksbåter
15-20 sukkerertbelger
1 neve basilikumblader
2 dl hvitvin
3 dl lettfløte
1 ts revet sitronskall
Olje eller smør til steking
Salt og pepper

Kok pastaen i lettsaltet vann, fersk tagliatelle (båndspagetti) kokes mellom to-tre minutter. Tørr pasta kokes mellom 8-10 minutter. Sil av kokevannet, drypp olje over og bland slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

Skjær opp laksefileten i terninger, krydre med salt og pepper. Varm olje i stekepannen og brun laksebitene gyllenbrune.

Del opp sukkerertene, rens basilikumen for stilker og kok dette sammen med hvitløken, revet sitronskall, vin og fløte i ca. fem minutter. Smak til med salt og pepper. Legg blandet salat på fire tallerkener, legg på pasta sammen med laksebitene, fordel sausen over pastaen.

Denne artikkelen har tidligere stått på trykk i VG. Magnar Kirknes skriver spalten Kokkeskolen i VG Helg hver lørdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer