Hovedinnhold

Nasjonal-pizzaen er kåret

CHAMPION: - We are the sjampinjongs, kunne de ha sunget - men det er ikke sjampinjong i vinnerpizzaen fra Rio Pizza; her representert (f. v.) av Siri Olsen, Danton Gregory, Espen Bævre og Kjell Hauge. Foto: Geir Olsen
CHAMPION: - We are the sjampinjongs, kunne de ha sunget - men det er ikke sjampinjong i vinnerpizzaen fra Rio Pizza; her representert (f. v.) av Siri Olsen, Danton Gregory, Espen Bævre og Kjell Hauge. Foto: Geir Olsen
Hva får du om du blander gjærbakst, mozarella ost, tomatsaus, paprika, purre og barbecue-kylling med litt småhemmelig kreolsk krydder?

Denne saken handler om:

Da får du Norges beste pizza, om vi skal tro juryen og arrangørene av den første kåringen av Norges nasjonalpizza.

Mens unionsoppløsningen ble feiret på Karl Johan i går - riktignok hundre år på etterskudd - ble nasjonalpizzaen kåret rett innenfor dørene på Grand Hotel; på rom 254 (Mikado-suiten).

I kamp med 19 konkurrenter - og deretter fem andre finalister - stakk Rio Pizza av med tittelen nasjonalpizzaen for sin «Barbecue Kylling».

Først ute

Vi kan bare si kykkelikyyy - og vel bakt - til lagleder Kjell Hauge fra Rio Pizza og hans kyllingpizzateam.

Svein Nymo, som disponerer nettstedet www.pizza.no - med uttalt håp om å samle hele pizza-Norge - står bak evenementet, som er det første i sitt slag.

I år var konkurransen begrenset til Oslo - der det befinner seg 71 pizzarestauranter - men Nymo håper å kunne ekspandere radiusen radikalt allerede til neste år.

Det ble også kåret delvinnere i klassene italiensk pizza (tynn bunn) og amerikansk type (tykk bunn).

Totalvinneren vant også den amerikanske klassen, mens Toni's Pizza med «Toni Special» ble kåret til beste italienske pizza.

Sistnevnte består av tomatsaus, gul ost fra Synnøve Finden, bacon, kjøttboller, paprika, sjampinjong og løk.

Forøvrig uttalte Kjell Hauge fra vinnerlaget at han hadde hørt om fårikålpizza - kanskje den mest eksotiske utgaven av pizza - men at han aldri haddekommet over retten i virkeligheten.

Det er kanskje det beste.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Mat og drikke

Se neste 5 fra Mat og drikke