Hovedinnhold

Kokkeskolen: Grillkost med sødme

RØDT OG GODT: Tid for tomater i alle farger og fasonger - sammen med nygrillede lammeburgere. Foto: Magnar Kirknes
RØDT OG GODT: Tid for tomater i alle farger og fasonger - sammen med nygrillede lammeburgere. Foto: Magnar Kirknes
Sommeren er tiden for fråtsing i tomater og grønnsaker.

VG følger


Og en tomat er ikke lenger rød og rund og passe stor. Mangfoldet av sorter og smaker er enormt.

I denne retten er det fint å blande og mikse forskjellige sorter. Med litt varmebehandling vil smakene og sødmen forsterkes.

Sammen med smaken av nygrillede lammeburgere og råstekte nypoteter, kan du nyte et fargerikt sommermåltid på favorittstedet ditt.
-
Grillet lammeburger med bakte tomater
Til 4 personer:
600 g blandede tomater
4 salatløker
100 g sukkererter
1 ts sukker
1 / 2 ts salt
2-3 ss olivenolje

Lammeburgere:
600 g lammekjøttdeig
2 hvitløksbåter
1 liten løk
1 egg
1 ts salt
1 / 2 ts nykvernet sort pepper
Romansalat og mozzarella- eller fetaost

Begynn med tomatene. Del opp forskjellige tomatsorter i to og legg tomatene i en ovnsform. Del opp salatløken og sukkerertene, legg dette i formen sammen med tomatene.

Dryss over sukker, salt og nykvernet sort pepper. Drypp over olivenolje og bak i ovnen, på 175 grader i cirka 15 minutter.

Bland lammekjøttdeigen med finhakket hvitløk, løk, salt og pepper. Ha i ett egg og arbeid massen sammen. Form små kaker som stekes på grillen eller i panne.

Stekes lammekakene på grillen, er det lurt å pensle dem med litt olje før de grilles. Slik unngår du at de fester seg i grillristen.

Stek kakene i cirka 3 minutter på hver side.

Legg de nystekte lammeburgerne over tomat-ene sammen med salat og revet mozzarella. Biter av fetaost og oliven passer
også utmerket til denne retten.

Som tilbehør anbefales råstekte poteter eller ris.

Denne artikkelen har tidligere stått på trykk i VG. Magnar Kirknes skriver spalten Kokkeskolen i VG Helg hver lørdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer