Hovedinnhold

Her er Grand Prix-menyen

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes
Ta frem det mest fargesprakende du har, heng opp discokula og forbered Grand Prix-fest!

VG følger


Paljettkjolen fra min noe slankere fortid henger fortsatt i skapet og vil mest sannsynlig fortsette å henge der. Tviler på at kjolen passer noe særlig bedre etter at jeg har skrapet tallerkenen ren for spenstige kamskjell og deilig fløyelsmyk vaniljesmørsaus. Med sprudlende bobler i glass og dessert, blir valget heller ikke spesielt ettersittende.

Kylling fylt med salvie og mozzarella er like godt som det høres ut. Og brystene er dessuten pakket inn i spekeskinke, kyllingbrystene altså. For selv om jeg ikke har kontroll på festantrekket har jeg i hvert fall full kontroll på menyen til den store Grand Prix-festen!

Stekte kamskjell med vaniljesmørsaus og syltet ingefær

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes

12 store kamskjell, kun muskelen
Ca. 12 store skiver syltet ingefær, (sushiingefær)
1 liten rødbet
Marinert sjøgress,(kjøpes ferdig, sushi tilbehør) evt. 1/2 purre
Salt og kvernet pepper
Olje og smør til steking
Vaniljesmørsaus:
2 sjalottløk, finhakket
1 1 / 2 dl hvitvin
1 / 2 vaniljestang
1 ss fløte
200 g usaltet smør
Noen dråper sitronsaft
Salt og pepper
LES HELE OPPSKRIFTEN HER

-
Kyllingbryst i partyfrakk

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes

4 kyllingbryst
2 ferske mozzarella
8 salvie- eller basilikumblader
4 - 8 store tynne skiver spekeskinke
Salt og kvernet pepper
Smør og olje til steking
F.eks. råstekte poteter og
smørdampede aspargesbønner til servering
LES HELE OPPSKRIFTEN HER
-
Sprudlende bringebær

Foto: Magnar Kirknes
Foto: Magnar Kirknes

4 store kuler bringebærsorbé
1 kurv friske bringebær
1 flaske sprudlende vin, f.eks. Muscato d`asti
LES HELE OPPSKRIFTEN HER

Tips

Friske bringebær kan erstattes med andre bær du liker.
Jordbær- eller sitron / limesorbé blir også veldig godt.

Ukens lille
Små toast med gåselever- eller andeleverpatè og frisk mango er lekkert og glamorøst tilbehør til aperitiffen.

Skjær en halvstekt bagett i 1 / 2 cm tykke skiver. Rist skivene gylne under grill i ovn. Skjær mango i små terninger, tilsett litt finrevet ingefær og press over litt limesaft. Legg et stykke pate på hver toast og topp med en liten skje mango.
Toast med et tynt lag kremost toppet med løvtynne skiver spekeskinke er også enkelt, lekkert og godt.

Ukens ekstra
Kamskjell har etter hvert blitt ganske så flittig brukt, og da er det nok de frosne som er mest tilgjengelig for folk flest.
Velg de største du finner med minst mulig is rundt seg. Tin kamskjellene på et rent kjøkkenhåndkle i kjøleskapet.
Da vil tinevannet trekke ned i kledet, og du unngår at kamskjellene ligger og bader i sitt eget tinevann og får en vassen konsistens.

Denne artikkelen sto på trykk i VG før Grand Prix-finalen i 2010. Lise Finckenhagen skriver om mat hver uke i VGs fredagsmagasin.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer