Hovedinnhold

Grill ribbe!

Laks til forrett, ribbe til hovedrett, og en deilig Tiramisu til dessert. Da blir du kveldens konge eller dronning. Foto: Magnar Kirknes
Laks til forrett, ribbe til hovedrett, og en deilig Tiramisu til dessert. Da blir du kveldens konge eller dronning. Foto: Magnar Kirknes
Om du ikke allerede er godt i gang, så er tiden inne for å skrape fett av gamle grillrister. Her får du oppskrifter på en treretters middag som er enkel å få til.

VG følger

De fleste har nok lekt seg med grillen allerede. De fleste begynner forsiktig med pølser og koteletter, for så å eksperimentere mer utover sommersesongen.

LES: Godsaker du kan ta med deg ut på tur

Selv klinker jeg til med grillribbe fra første stund.
Det er slettes ikke vanskelig, men krever en viss planlegging. Resultatet er virkelig verdt innsatsen og så har du jo god tid til den obligatoriske ventepølsen, eller to.

LES:Har du lyst på stekt makrell? Sjekk her
LES:Lykken er en god suppe

Glasert BBQ-ribbe

Glasert ribbe er digg. Foto: Magnar Kirknes
Glasert ribbe er digg. Foto: Magnar Kirknes

4 - 6 pers.
ca. 3 kg tynnribbe
salt og kvernet
sort pepper
Glasur:
1 dl lysebrunt eller
brunt sukker
1 dl soyasaus
1 dl flytende honning
1 dl ketchup
1 ss revet frisk ingefær
2 hvitløkfedd,
revet eller knust
1 ts sambal oelek
(chilipasta)
1 / 2 ts five spice krydder
6 ss brun rom
SE HELE OPPSKRIFTEN HER

Tiramisu

Deilig dessert fra Italia. Foto: Magnar Kirknes
Deilig dessert fra Italia. Foto: Magnar Kirknes

4 - 6 pers.
15 - 20 lady fingers
eller savoiardi
4 eggeplommer
100 g melis
1 vaniljestang
eller 1 ts vaniljesukker
500 g mascarpone
1 dl fløte
3 dl kald espressokaffe
en god dæsj amaretto, kaffelikør, konjakk eller brun rom
revet skall av 1/2 appelsin
kakao og høvlet sjokolade til pynt
SE HELE OPPSKRIFTEN HER

Gravet laks med melonsalat

Laks smaker godt sammen med denne søte melonsalaten. Foto: Magnar Kirknes
Laks smaker godt sammen med denne søte melonsalaten. Foto: Magnar Kirknes

4 - 6 pers.
ca. 700 g salma laks, helst back loin
evt. skinn og benfri laksefilet
3 ss sukker
2 1/2 ss salt
1/2 - 1 ts knuste einebær
1/2 ts grovkvernet sort pepper
1/2 dl hylleblomstsaft, vt. vanlig eplemost
en bunt dill
1/4 vannmelon
1/2 cantaloupmelon
1/2 agurk
sitron
olivenolje
salt og kvernet pepper
SE HELE OPPSKRIFTEN HER

Denne artikkelen har stått på trykk i VG Fredag. Kjøp VG fredag 10.juni og få oppskrifter på vårkylling med urteolje, marmorbrownies og en deilig vårsalat.

Lise Finckenhagen gir deg nye oppskrifter hver fredag i VG. Fredag 10.juni får du oppskrift på fra topp utbrettet kylling med urteolje, primørsalat og marmorbrownies. Foto: Magnar Kirknes
Lise Finckenhagen gir deg nye oppskrifter hver fredag i VG. Fredag 10.juni får du oppskrift på fra topp utbrettet kylling med urteolje, primørsalat og marmorbrownies. Foto: Magnar Kirknes

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer