Hovedinnhold

- Ikke lenger nødvendig med influensaprøver

IKK LENGER NØDVENDIG? Her testes svineinfluensa-prøver ved mikrobiologisk laboratorium på Ullevål Sykehus. Foto: SCANPIX
IKK LENGER NØDVENDIG? Her testes svineinfluensa-prøver ved mikrobiologisk laboratorium på Ullevål Sykehus. Foto: SCANPIX
Helsemyndighetene mener det ikke lenger er nødvendig å teste folk for influensasmitte.

VG følger

Tilfellene av såkalt svineinfluensa er blitt så mange at Sykehuset Østfold helst ikke vil analysere prøver av folk med influensasymptomer, melder NRK.

Det samme er tilfelle ved de fleste andre sykehus i landet, og årsaken er at analysene ikke lenger har noen hensikt, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ved Sykehuset Østfold.

Les også:Dette bør du vite om svineinfluensa

- Vi har fått anbefalinger fra sentrale myndigheter om at det ikke lenger er nødvendig å ta prøver. Det er ikke så viktig å vite hva slags influensa det er snakk om, sier Erlandsen til NRK.

Overlege Hans Blystad ved Folkehelseinstituttet bekrefter at sykehusene over hele landet er anbefalt å teste langt færre for det nye H1N1-viruset.

Les også:Du kan få svineinfluensa flere ganger

- Det er dårlig bruk av ressurser å teste og analysere, mener man. I dag er det så lite annen type influensa at vi kan gå ut i fra at de som får influensasymptomer, er smittet av den nye epidemien, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer