Hovedinnhold

Nytt politibil-design med «feil» nødnummer

IKKE NØDNUMMER: Telefonnummeret på den nye Svarte-Marjen til politibil, er ikke et nytt nødnummer til politiet. Det er fortsat 112. 02800 er det vanlige nummeret til politiet over hele landet. Foto: Itera Gazette
IKKE NØDNUMMER: Telefonnummeret på den nye Svarte-Marjen til politibil, er ikke et nytt nødnummer til politiet. Det er fortsat 112. 02800 er det vanlige nummeret til politiet over hele landet. Foto: Itera Gazette
(VG Nett) Ved en feiltakelse gikk skissene av det nye politbil-designet ut på lufta med det flere trodde var et nytt nødnummer, 02800. Våkne VG Nett-lesere reagerte.

Denne saken handler om:

«Hvorfor er det nødnummer 02800 på bilene? Det er vel ikke nødnummeret?»,spurte en.

«På tegningen av det nye politibil-designet står det nødnummer 02800, og det er ikke riktig. Nødnummeret til politiet er 112», skriver en annen i en kommentar til gårsdagens artikkel på VG Nett om den nye designen, som politiet ønsker å teste ut for å synes bedre i trafikken.

SE ALLE POLITIBILENE I NY DRAKT HER. 

Det er riktig at nødnummeret til politiet fortsatt er 112, understreker politiinspektør Erling Fosse i Politidirektoratet.

02800 er det vanlige sentralbordet til politiet over hele landet.

Han skriver i en epost til VG Nett, at direktoratet beklager forvirringen.

- Under arbeidet med skissene ble det simulert annen tekst enn politi for å se hvordan det ble seende ut. Vi har ikke tatt stilling til om det skal være tilleggstekst og heller ikke hvilken, opplyser Fosse.

Designet er foreløpig kun simulert på PC.

- Vi ønsket å vente med å lime dekoren på prototyper til vi har fått en formell godkjennelse fra myndighetene. Planen var å vise offentligheten designen ferdig på kjøretøyene, fordi skissene ikke får vist kontrastfargene på en fullgod måte, skriver han.

Men saken nådde offentligheten uten at teksten på skissene ble rettet.

Les: Her er bilene som kniver om å bli politibiler i USA 

10.000 per bil

Dersom politidirektoratet får godkjennelse for å utstyre seks nye politibiler for Oslo og UP med det nye designet, og evalueringen av den viser at den fungerer som tiltenkt, skal alle nye politibiler som anskaffes på ny bilavtale fra 1. januar 2012 dekoreres i gult, hvitt og svart.

Det koster om lag 15.000 kroner å lage en prototype, ifølge opplysninger politiet har fått fra leverandøren 3M. Etter det vil merkostnadene per bil sammenliknet med i dag være mindre enn 10.000 kroner. Det kreves noe mer arbeidstid for å legge på den nye dekoren.

I tillegg kommer noen utgifter til nye blålysbøyler på taket. Disse skal fra nå av være i blått glass, og ikke hvitt, som mange er nå.

Diskusjon: «- Uvant om alle politibiler blir svarte og gule».

PS! I gårsdagens artikkel kunne VG Nett-leserne stemme over hvilke politibiler de synes er best (avstemmingen holder fortsatt åpent, du finner den på denne siden).

Av 14.967 som i skrivende stund har stemt, mener 43.3 prosent at den nåværende dekoren i rødt, hvitt og blått er finest.

32,76 går for den nye.

17 prosent holder en knapp på de svart-hvite politibilene fra gamle dager, mens 6,7 prosent ikke synes noen av dem kvalifiserer til stempelet best.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor