Hovedinnhold

Legger seg paddeflat etter bompengerot

Forbrukerrådet: - Få klager

BOMROT: Fjellinjen opplevde en vanvittig kundestorm etter at bompengeselskapet la om takstsystemet i fjor sommer. Her fra bomringen på E6 ved Abildsø. Foto: Wikimedia Commons
BOMROT: Fjellinjen opplevde en vanvittig kundestorm etter at bompengeselskapet la om takstsystemet i fjor sommer. Her fra bomringen på E6 ved Abildsø. Foto: Wikimedia Commons
(VG Nett) I et brev til kundene sine beklager bompengeselskapet Fjellinjen dårlig service og rot med faktureringen.

Denne saken handler om:

Fjellinjen drifter bomringene rundt Oslo på vegne av Oslo kommune og Akershus fylkeskommune. Siden i sommer har selskapet måttet tåle massiv kritikk for manglende service og tilgjengelighet. Mange tusen kunder forsøkte i sommer og høst å komme i kontakt med Fjellinjen etter at selskapet la om takstsystemet i juli.

- Til kunder som har forsøkt å nå oss - unnskyld. Dette er ikke slik vi ønsker å betjene våre kunder, skriver administrerende direktør i Fjellinjen, Jacob Trondsen, i brevet.

Overfor VG Nett utdyper han:

- Vi fikk mange utfordringer på grunn av nytt takst - og rabattsystem. Konsekvensene var vanskelige å overskue i forkant og vi kom på defensiven.

580 000 kunder

Problemene førte til at mange kunder ble fakturert for ofte og at selskapet kom på etterskudd med utsendelsene. Mens man før kunne betale maksimalt 500 kroner i forskudd på passeringer, gikk selskapet over til å sende ut betalingsforslag basert på hvor mange passeringer en kunde har i løpet av to måneder. Det stod imidlertid ingenting om det på fakturaen.

Les også:Datatrøbbel i bomringen skaper kaos

Jacob Trondsen opplyser at beklagelsesbrevet er sendt sammen med den siste fakturaen til nesten samtlige kunder. I alt har Fjellinjen 580 000 kunder.

Fjellinjen-sjefen er ikke redd for å miste tillit blant kundene.

BEKLAGER: Administrerende direktør i Fjellinjen AS, Jacob Trondsen. Foto: Scanpix
BEKLAGER: Administrerende direktør i Fjellinjen AS, Jacob Trondsen. Foto: Scanpix

- Nei, jeg mener vi har vist at vi skjønner alvoret. Blant annet har vi rekruttert og lært opp 10-11 nye saksbehandlere. Vi er nå à jour og har kontroll, sier Jacob Trondsen til VG Nett.

Kritisk til saksbehandling

Rådgiver Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet sier det er registrert få klager på Fjellinjen, på tross av at problemet tidvis var stort.

Les også:Dobbel pris i bomringen

- Det er ikke uvanlig i saker hvor den lille mannen møter store organisasjoner. Statistisk sett har det ingen betydning, men vi følger med, sier Skaug Halsos til VG Nett.

Forbrukerrådet er kritisk til at et selskap skal stå for klagebehandlingen selv.

- Mesteparten av klagene er behandlet av innkrevingsselskapet selv. Det blir ofte opp til saksbehandleren selv å vurdere ut fra skjønn. Det kan være godt nok, men vi kunne tenke oss et bedre klagesystem, opplyser rådgiveren.

- En nemnd for klagebehandling gir saksbehandleren noe å forholde seg til utover eget skjønn - den kan som en domsstol fastlå hvordan en skal forstå ting i de enkelte tilfellene. Dette tar utgangspunkt i de reglene som gjelder, og det gir lik praksis, sier Martin Skaug Halsos.

Les også:Titusener av bomring-kunder blir fratatt klipp

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor